دبیر کل شورای مشترک بازرگانی ایران و ترکیه گفت: پیمان پولی دوجانبه بین ایران و ترکیه اجرایی شده و در حال حاضر مبادلات تجاری دو کشور بر اساس ریال و لیر صورت میگیرد.
سید جلال ابراهیمی درباره آخرین وضعیت پیمانهای پولی دوجانبه ایران و ترکیه اظهار داشت: شرایط در این نوع معاملات به سادگی انجام میشود و در شرایط تحریم، برقراری پیمان پولی دوجانبه بهترین نوع معامله است، چرا که معاملات به صورت پایاپای انجام میشود. همچنین برقراری پیمانهای پولی دو جانبه بعد از دوران تحریم میتواند بین دو کشور ادامه داشته باشد.
وی در پاسخ به اینکه آیا میزان مبادلات تجاری دو کشور بعد از برقراری پیمان پولی دو جانبه به ایرن و ترکیه تغییر کرده است؟ گفت: شرایط در چند ماه اخیر به گونهیی رقم خورده که میزان معاملات تجاری دو کشور تا حدودی کاهش داشته است.
ابراهیمی تصریح کرد: بخشی از این کاهش صادرات به دلیل شرایط سیاسی، بحرانهای منطقهای و انتخابات ترکیه بود که با نوسانات حزبی همراه و باعث شد شرایط تجاری ترکیه و ایران تحت تاثیر قرار بگیرد. البته بخشی از این کاهش بهافت صادرات ترکیه به کشورهای دیگر نیز برمیگردد.
دبیر کل شورای مشترک بازرگانی ایران و ترکیه یادآور شد: مسلما هرچقدر موانع خرید و فروش بین دو کشور از بین برود معاملات به شکل راحتتری انجام خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: باید به این نکته توجه کنیم که پیش از این تجار ایرانی از برخی موارد از جمله بانکهای ترکیه، چگونگی پرداختها و خرد کردن اسناد اعتباریشان، فرستادن ارز به دلار و برگرداندن آن به حسابشان به صورت ارز عامل و … شکایت داشتند اما اکنون با توجه به برقراری پیمان پولی دو جانبه بین دو کشور این مشکلات وجود ندارد.
به گفته ابراهیمی مطمئنا در ماههای آینده معاملات تجاری بین دو کشور از جمله تجارت مرزی و تجارت چمدانی سرعت بیشتری پیدا میکند.